Wszelkie sposoby na bycie zadbaną mamą

niedziela, 27 kwietnia 2014

szwajcar drobiowy

Uwielbiam szwajcary, jednak dodaję sam żółty ser bez masła
 i zamiast wieprzowiny, zawijam ser w filety drobiowe:-)


Oto wykonanie szwajcara krok po kroku.
Mając podwójną pierś z kurczaka wyjdą nam 4 szwajcary.
Każda pierś z kurczaka musimy przeciąć na płasko i bardzo dobrze rozbić.


rozbity filet przyprawiamy solą i pieprzem i zawijamy w nim ser, rozbijając jeszcze bardziej boki by się ładnie zlepiły i zasklepiły ser tak by nam nie wypłynął.



Zawinięte szwajcary obtaczamy w jajku i bułce tartej:


Obtoczone mięso smażymy kilka minut na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy


Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniakami, lub jak powyżej w wersji light z brokułami i jakąś fajną sałatką:-) ja zrobiłam sałatkę z sałaty masłowej, pomidorów, ogórków kiszonych
 i zielonej cebulki z sosem vinaigrette .

Poniżej wersja fat, z młodymi ziemniakami pieczonymi w mundurkach
 posypanymi koperkiem i surówką z kapusty,marchewki i kukurydzy


Smacznego !










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz