Wszelkie sposoby na bycie zadbaną mamą

piątek, 18 kwietnia 2014

"nowy pomysł na pene"

Ponieważ dziś mamy post przygotowałam coś jarskiego -  makaron penne z tuńczykiem, pomidorami z puszki, bazyliowym pesto i szpinakiem liściastym


Do przygotowania powyższego dania dla 2 osób potrzebujemy:

250 g makaronu penne,
pół paczki szpinaku liściastego mrożonego Hortex,
puszkę tuńczyka w kawałkach,
1 puszkę pomidorów w całości,
bazyliowego pesto
i 2 kopiate łyżeczki koncentratu pomidorowego.


Rozmrożony szpinak podgrzewamy na maśle lub dobrej margarynie, doprawiamy solą, świeżo zmielony pieprz i czosnek


W drugim garnuszku podgrzewamy pomidory z puszki dajemy 2 kopiate łyżeczki pesto i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól pieprz do smaku


250 g makaronu penne wrzucamy do wrzącej gotującej wody i gotujemy al-dente 7-8 min


Dodajemy szpinak do pomidorów, mieszamy, polewamy powstałym sosem makaron i dopiero na górę dajemy kawałki tuńczyka i podajemy.

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz