"Danie chińskie"
Dla 2 osób potrzebne nam: 2 paczki po 100g ryżu brązowego, mrożona mieszkanka chińska, 1 mała podwójna pierś z kurczaka, przyprawa chińska, chili, sól, pieprz do smaku.
1. Ryż płuczemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy 35 minut.
2. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, chili i przyprawą chińską ( najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej ).
3. Podsmażamy mięso na patelni teflonowej dodając odrobinkę oleju rzepakowego, następnie wrzucamy mrożoną mieszankę chińską z grzybami mung. Posypujemy wszystko przyprawą chińską. Można też dodać Fix do potraw chińskich ( bez glutaminianu sodu ).
4. Podajemy nasze danie :-) Aby ładnie wyglądało można zrobić kuleczki z ryżu za pomocą gałki do nabierania lodów :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz