Wszelkie sposoby na bycie zadbaną mamą

środa, 7 stycznia 2015

Mini naleśniki z szynką, kiełkami i domowym sosem czosnkowym

Dla   2 osób potrzebujemy:

1 jajko
100g mąki przennej
pół szklanki wody
pół szklanki mleka
łyżkę oleju która wlewamy do ciasta

Sos:

pół śmietany 12%
łyżkę roztopionej margaryny
3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 świeżą natkę pietruszki


Szynkę kroimy w paseczki. Robimy sos - do śmietany dodajemy grubo zmkelony na świeżo pieprz, pieprz ziołowy, szczypte soli, wyciśniety czosnek,roztopione masło i poszatkowaną natkę pietruszki.

Naleśniki smazymy bez tłuszczu takie grubsze ale mniejsze o średnicy12 cm :-)

Zobaczcie na zdjecia ;-)







Do smaku dodajemy kiełki rzodkiewki ;-)



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz