Wszelkie sposoby na bycie zadbaną mamą

wtorek, 15 lipca 2014

bakłażan nadziewany mięsem mielonym ze szpinakiem


Najpierw musimy przekroić bakłażany wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ,

Następnie wypełniamy połówki bakłażana przyprawionym wcześniej mięsem mielonym połączonym z rozmrożonym szpinakiem liściastym podgrzanym na maśle z wyciśnietymi 2 ząbkami czosnku i szczypta soli. Nie dodajemy jajka, gdyż jajko jak się zetnie sprawia, ze mięso jest twardsze.

Wkładamy do rozgrzanego do 180 st piekarnika

Po około 30 minutach posypujemy startym żółtym serem gouda


Gdy żółty ser się rozpuści i zarumieni wyciągamy bakłażany i podajemy :-)


Możemy je polać ketchupem 


SMACZNEGO !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz