Rano pokroiłam 0,5 kg pieczarek i 2 cebule i dusiłam je na kostce warzywnej. Wyjęłam mięso i połowę wywaru pieczarkowego wlałam do mięsa a druga połowę przeznaczyłam na krem pieczarkowy.
Mięso dusiłam w piekarniku 2 godziny w między czasie robiąc krem pieczarkowy z grzankami na pierwsze danie i przygotowując sałatkę do obiadu. Tym razem połączyłam jarmuż, żółta paprykę, kukurydzę i pomidora dodając sos paprykowo-ziołowy Kamis. Jarmuż zawiera najwięcej witamin z całej rodziny kapuściastych, jednak trzeba go podsmazyc tak aby zmiekł.
Krem pieczarkowy uzyskałam miksujac blenderem pieczarki z wywarem i kwaśna śmietaną ( 2 łyżki ). Czesc pieczarek zostawilam jednak w calosci. Grzanki zrobiłam na patelni teflonowej na której podsmazalam paprykę z jarmużem :-)
I tak powstało pierwsze i drugie danie :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz