Dziś mam Wam do zaproponowania danie składające się z filetów z pangi połączonych z ziemniakami i brokułami w sosie serowym.
Najprościej usmazyc rybę, ugotować ziemniaki, brokuły i zrobić sos zerowy.
Jeśli jednak niedawno serwowaliscie rybę podaną w ten tradycyjny sposób, ale znów macie na nią ochotę, podajcie ją w formie zapiekanki :-) Tak samo na poczatku należy obsmazyc rybę. Podgotować ziemniaki pokrojone w plasterki ( ok. 8 minut ), ugotować brokuły al dente i zrobić sos. Potem ułożyć składniki warstwami w naczyniu zaroodpornym i wstawić do piekarnika na 20 minut bez przykrycia. To tez możemy zrobić na rożne sposoby :-)
Z samych ziemniaków i brokułow oraz żółtego sera możemy zrobić zaś krem ziemniaczano- brokułowy :-)
Sposobów na podanie danego dania jest tyle ile głów. Tyle ile kucharek, tyle może być pomysłów :-) W kuchni liczy się bowiem kreatywność. Pamiętajmy o tym :-) Tym Paniom, które maja dość bycia "kurą domową" polecam , by sprobowały czerpać radość z gotowania szukając nowych kulinarnych doświadczeń.
U mnie jakiś czas temu nadszedł taki moment w życiu, że miałam juz dość siedzenia w domu, gotowania, sprzątania itp...a do pracy zawodowej nie mogłam wrócić ze wzgl na małą.Nie miałam jej komu zostawić do póki nie poszła do przedszkola. Byłam sfrustrowana tą całą sytuacja, a gotowanie nie sprawiało mi juz przyjemności... Chciałam się spełniać... I wpadłam na pomysł by spełniać się właśnie gotując, szukając w głowie pomysłów na nowe dania :-) Teraz gotowanie stało się moja pasją :-) Choć nie znam się na tym, nie korzystam z przepisów kulinarnych..tworzę je w głowie. Wiem, że internet jest na pewno przesiąknięty podobnymi pomysłami...Ale mi to sprawia ogromną radość i nikt mi tego nie odbierze! Dzięki temu wciąż ucze się gotować i poznaje nowe smaki :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz