Obrałam ze skóry, odciełam końce i pociełam na plastry. Na patelni teflonowej roztopiłam łyżkę masła, dodałam pokronone banany (do zrobieni 1 kulki pottzebujemy 1 banana więc przygotowujemy tyle bananow ile kulek chcemy zrobjć) i posypałam 2 łyżeczkami cukru.
Gdy widziałam że banany miękną zdjęłam patelnie z ognia, przełożyłam do miseczki i rozdrobniłam widelcem.
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni.
Z bananów ulepiłam kulki o średnicy 5 cm i oblepiłam je płatkami migdałów. Wstawiłam do piekarnika na 20 minut.
Podałam z syropem malinowym. Można też podać je z sosem czekoladowym. Najlepiej odczekać z konsumpcją kilka minut od wyciągnięcia deseru z piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz