Zamrożone kostki z mintaja obtaczamy w mące. Obsmazamy z oobu stron. W między czasie roztapiamy na dnie malego garnka odrobinę masła i po mału wsypujemy przez sitko mąkę pszenna. Robimy zasmazke. Cały czas mieszając dodajemy szczyptę soli, mielonego imbiru, gałki muszkatolowej, kurkume, pieprz i łyżeczke cukru. Wlewamy odrobinę mleka i wsypujemy starta goude. Dodajemy podgotowany goszek i marchewkę z mrożonki.Mieszamy.
Dwa kawałki mintaja przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Wlewamy marchewkę z groszkiem z powstałym sosem. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 280 stopni. Potem czasie posypujemy z góry starta gouda i wstawiamy na kolejnych 10 minut :-) Możemy podać z ziemniakami posypały mi żółtym serem:-)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz