Uwielbiam szwajcary, jednak dodaję sam żółty ser bez masła
i zamiast wieprzowiny, zawijam ser w filety drobiowe:-)
Oto wykonanie szwajcara krok po kroku.
Mając podwójną pierś z kurczaka wyjdą nam 4 szwajcary.
Każda pierś z kurczaka musimy przeciąć na płasko i bardzo dobrze rozbić.
rozbity filet przyprawiamy solą i pieprzem i zawijamy w nim ser, rozbijając jeszcze bardziej boki by się ładnie zlepiły i zasklepiły ser tak by nam nie wypłynął.
Zawinięte szwajcary obtaczamy w jajku i bułce tartej:
Obtoczone mięso smażymy kilka minut na głębokim oleju, najlepiej we frytkownicy
Podajemy z frytkami, pieczonymi ziemniakami, lub jak powyżej w wersji light z brokułami i jakąś fajną sałatką:-) ja zrobiłam sałatkę z sałaty masłowej, pomidorów, ogórków kiszonych
i zielonej cebulki z sosem vinaigrette .
Poniżej wersja fat, z młodymi ziemniakami pieczonymi w mundurkach
posypanymi koperkiem i surówką z kapusty,marchewki i kukurydzy
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz