Ponieważ dziś mamy post przygotowałam coś jarskiego - makaron penne z tuńczykiem, pomidorami z puszki, bazyliowym pesto i szpinakiem liściastym
Do przygotowania powyższego dania dla 2 osób potrzebujemy:
250 g makaronu penne,
pół paczki szpinaku liściastego mrożonego Hortex,
puszkę tuńczyka w kawałkach,
1 puszkę pomidorów w całości,
bazyliowego pesto
i 2 kopiate łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Rozmrożony szpinak podgrzewamy na maśle lub dobrej margarynie, doprawiamy solą, świeżo zmielony pieprz i czosnek
W drugim garnuszku podgrzewamy pomidory z puszki dajemy 2 kopiate łyżeczki pesto i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sól pieprz do smaku
250 g makaronu penne wrzucamy do wrzącej gotującej wody i gotujemy al-dente 7-8 min
Dodajemy szpinak do pomidorów, mieszamy, polewamy powstałym sosem makaron i dopiero na górę dajemy kawałki tuńczyka i podajemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz