Oto kolejny mój kulinarny eksperyment z wykorzystaniem ciasta francuskiego,
w którym się rozkochałam :-)
Farsz przygotowałam z mrożonki warzyw podduszonych na patelni teflonowej
z odrobiną oleju rzepakowego
Pod koniec duszenia dodałam 2 rozmrożone filety kostki, z mintaja
rozdrobnione na paski
Odcedziłam i dodałam pomidora świeżego pokrojonego w kostkę,
i posypałam farsz połową sosy knorr, którego normalnie używam z olejem do sałatek,
teraz użyłam go jako przyprawy :-)
Na końcu pokroiłam w drobne paseczki ser typu greckiego - dostępny w Lidlu za 4,99
Wszystkie składniki ułożyłam na cieście francuskim i zawinęłam w rogala
(jeżeli coś podsmażacie do farszu musi to wystygnąć, bo inaczej się wam ciasto będzie rozpływać)
Ser grecki się rozpuścił i nadał mojej potrawie niepowtarzalnego smaku...
można się rozpłynąć razem z tym serem :-)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz